11 Aralık 2014 Perşembe

Saint Sebastian - Spain






İspanya'nın Bask bölgesindeki bu şirin şehri gezerken oldukça keyif aldım. 
Baskça da ismi Donostia. Atlantik kıyısında kurulmuş , oldukça fazla turist çeken iki adet muhteşem plajı olan çok hoş bir şehir.







Sain Sebastian şehrindeki mimari tarzın adı " Belle Epoque" . Bu tarzda her binada ferforje korkuluklu rengarek çiçeklerle süslenmiş balkonlar var.




İspanya ve Saint Sebastian'ın en prestijli ve lux otellerinden biri olan Grand Hotel Maria Cristina otelide Belle Epoque stilinin en güzel örneklerinden biri.




İlginç bir özelliği var bu şehrin sokaklarının. Bir caddeye giriyorsunuz yürürken farklılık  dikkatinizi çekmiyor , fakat başınızı yavaş yavaş yukarı kaldırdığınızda önünden geçtiğiniz binaların ne kadar değişik bir mimariye sahip olduğunu hayranlıkla izliyorsunuz. Ve hemen her sokagın ucunda gözüken bir tarihi bina, katredal veya bir saat kulesi merakınızı ve heyecanınızı hep canlı tutuyor..




Ve işte muhteşem tapas barı.. İtiraf ediyorum daha uçağa bindiğim andan itibaren 2011 senesinde ilk defa tanıştığım tapas lezzetinin hayalini kurmakta idim.

İspanyollar öğle tatilleri ve akşam iş çıkışları kendilerini bu tarz mekanlara atıyorlar. Daha önceki postumda uzun uzun anlatmıstım tapas bar kültürünü.  işte burada ...


Şimdi belkide siz bu fotografa bakıp aman canım ne var bu minik minik ekmeklerde diyebilirsiniz. Amma velakin öyle değil , o gördüğünüz her minik ekmekte damağınızı çatlatacak muhthiş lezzetler saklı.





Bu mantar şatolarından yeme şansım olmadı, çünkü yurtdısında pek kırmızı et yeme alışkanlıgım yok , tapaslarında genellikle deniz ürünleri ve peynir içerikli olanlarını tercih ediyorum.






Tapas barların yogunlukta oldugu sokaklar Ispanyol halkı için sosyalleşme alanları aynı zamanda. Tabaklarını dolrudup dışarı çıkıp ayakta laflayarak yemeyi seviyorlar.





İnce ince yağan yağmur bile onları sokakta , ayakta sohbetten vazgeçiremiyor :)





Saint Mary kilisesinin kapısı ve kapı üstü süslemeleri.



Saint Sebastian da en ilgimi çeken şeylerden biri ortada pek çocuk olmaması, pazar günü hava yumuşak fakat çok az sayıda çocuk var sokaklarda.





Bir sokak arasında keşfettiğim çan kulesi :) 



Bu yolun sonunda çok büyük ve güzel bir akvaryum var fakat orayı gezmek için malesef zamanım yetmedi.




Burası Saint Sebastian ın meşhur iki plajından biri  Playa de la Concha, diğerinin adı ise Playa de Ondarretta.  Benim hayatımda şimdiye kadar gördüğüm en geniş kumsala sahip plaj. Kasım sonunda değil kesinlikle yaz mevsimi görmeli bu plajları.




Burası Sain Sebastian belediye binası fakat ilginç olan detayı bilmem fark edebildiniz mi? Binanın balkonuna Filistin bayrağı asılmış. Ne kadar zamandır orada duruyordu bilmiyorum veya neden asılmış sorma imkanım olmadı. Fakat ne kimse dönüp bakıyordu nede kimse indirmeye kalktı. Haber sitelerinde çok aradım fakat bu konuda bir bilgi bulamadım.







Saint Sebastian a hakim Monte Igueldo tepesine çıktığınızda , kuş bakışı olarak şehrin bütün güzelliklerine göz atabiliyorsunuz. Ortada ki minik adanın adı Santa Clara adası. Yaz mevsiminde plajdan yüzerek bu adaya ulaşıp ziyaret edebiliyorsunuz.




Bir başka açıdan da manzaranın görünümü. Dikkat ederseniz denizden kıyıya doğru dalgalar var. Biz sahilde iken sular iyice çekilmişti , tepeye çıktığımızda ise GEL faslı başlamıştı gel-git in :)





Saint Sebastian semalarında ben diyorum ki , bu tarih kokan her adımında farklı süprizler olan şehre yaz ayında tekrar gelinecek, güneş, deniz ve plajın keyfi çıkarılacek, aydınlık ışıl ışıl fotoğraflar çekilecek şansımız varsa festivallerden birine denk gelinecek ve o neşeli kalabalığa ve cümbüşe eşlik edilinecek. :)

Ben bir küçük cezveyim , köşe bucak gezmeyim  :)  Görüşmek üzere ... :)

3 yorum:

  1. Sayenizde bizde bu guzel yeri gezdik. Tesekkurler paylasim icin :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzel bir görüntü :)
    Bu arada blogunuzu yeni keşfettim ve takibe aldım ben de bloguma beklerim sevgiler :)
    makyajtavsiyem.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil

Yorumlarınızla zenginleşiyor blogum, Teşekkürler..