22 Kasım 2014 Cumartesi

Cennette Kitap Var mıdır Öğretmenim :)

TÜYAP Kitap Fuarı 2014 - 1. bölüm

Ortaokul öğrencisiydim. Sanırım orta 1. Küçücük dünyamdaki en büyük tutkum kitap okumak. Hayatin tadı demek kitap demekti benim için ve halen de öyle..

Bir gün  din dersindeyiz , din öğretmenimiz anlatıy0r  " çocuklar iyi insan olun , kötülüklerden uzak durun , eğer iyi insan olarak vefat ederseniz mükafatı çok güzel bir cennet. Her yer yemyeşil, güzel içecekler çiçekler böcekler, çalışmak yok okula gitmek yok ders yok.. " öğretmenimin çizdiği tablo o zaman ki aklımızla o kadar güzel ki kaptırmışız hayallere, fakat aklıma birden bir kurt düştü, bu cennette bir eksiklik var.. Hemen el kaldırdım , öğretmenim bana garip bir surat ifadesiyle baktı, "bakalım yine ne yumurtlayacak" :)  der gibi.
" Cennette kitap var mı öğretmenim , yani kitap okuyabileceğiz değil mi?"

O kadar istedim ki evet var demesini, hiç kimse bizi rahatsız  etmeden, başka bir işle ilgilenmek zorunda kalmadan, hiç bir sorumluluk ve yapılması gerekenler  olmadan kitap okuyabileceğimi söyleseydi öğretmenim,  sanırım cennet kavramı bana çok daha cazip gelecekti :) :)

İşte bu nedenle her kitap fuarı ve içinde kitaplar olan her ev bana cennet gibi :)

Bu seneki kitap fuarı şimdiye kadar ziyaret ettiğim kitap fuarlarının en özeli idi.

Sevdiğim bir çok yazar ve şairi tanımak sohbet etmek ve fotoğraf çektirme imkanı buldum.  Ve şimdiye kadar tanıştıklarımın hiçbirinin kitaptaki içtenliklerinin yapmacık olmadığını gördüm.


Şimdi adım adım Kitap fuarı izlenimlerimi size fotoğraflarla aktamayı sürdüreceğim.


Evim Beylikdüzü'nde olmasına ragmen kitap fuarına araç ile gitmeyi göze alamadım. Aracımı Migros AVM otoparkına parkedip metrobuse atladım.




Metrobüs son durakta üst geçitten karşıya geçerek kolaylıkla fuar alanına ulaşabiliyorsunuz. Bu arada duraktan üst geçide kadar olan bölümde fuar esnasında ihtiyacınız olabilecek herşey mevcut,  ucuz fuar bileti :) su, yiyecek..vb. Esnafın yanından geçerken " abla içerde herşey çok pahallı, suyunu yiyeceğini burdan al" diye bir güzel uyarıyorlar :)




Fuara gitmeden bir gün önce kitaplarını okuduğum yazarların imza günleri olup olmadığını kontrol ettim ve yetişebildiklerime katıldım.




Saat 12:30 gibi fuar alanına vardığımdan blogunu severek takip ettigim okurken gülmekten karnıma ağrılar giren Bir kız Bir oglan ın şimdiye kadar fotoğrafını bile görmediğim yazarı Selcen Yüksel Arvas ın bulunduğu Carpe Diem yayınlarının standına koştum hemen. İtiraf edeyim bu kadar genç bu kadar güleryüzlü ve aynı blogdaki yazılarında oldugu gibi sıcak ve samimi bir insan beklemiyordum. Atasözleri ve hikayeleri isimli kitabını alıp kendisine imzalattım. :) 



İkinci durağım Dr Muhammed Bozdağ ın Yediveren Yayınlarındaki standı oldu. Zihinsel Şifa isimli kitabını çok merak ediyordum. Hemen bir tane alıp kendisine imzalattım.Zihinsel Şifa  kitabını dün gece okumaya başladım ve gerçekten çok ilgi çekici , bu kitap üzerine bir post bile düzenleyebilirim




4. salonda dolaşırken kalabalık bir stand gördüm herkes imza almak için bekliyordu, Baktım bizim afçı Rahşan Ecevit miş. Bir an kendimi " bu kadın ölmemişmiydi" diye düşünürken buldum. Kocasını severdim Bülent Ecevit karakterli kişilik sahibi bir siyasetçi idi nur içinde yatsın..




Mizah dergilerinin standlarına bayılıyorum o kadar renkli ve cıvıl cıvıl ki..




Çok keyifli çok hoş konseptler hazırlayan yayın evleri vardı.




Seviyorum kitap fuarlarını n kalabalık olmasını, kitap okuyan insanların çoğunlukta olduğu bir toplumda yaşamaktan güzel ne olabilir..




Lozan Mübadilleri Vakfı standının bende ki anlamı çok büyük. 
Ben bir mübadil torunuyum dedem henuz 7 yaşında iken  ailesi zorunlu nüfus mbadelesi ile Yunanistan dan Türkiye ye getirilmişler. 
Büyük mücadeleler büyük acılar yaşamışlar.
 Lozan Mübadilleri Vakfı  Genel Sekreter, Sefer Güvenç bey ile kısa bir sohbet etme imkanı buldum ve Saygıdeğer  Gazeteci Yazar İskender Özsoy  Ah Vre Memleket  adındaki mübadil öykülerini anlatan kitabını aldım ve okumak için sabırsızlanıyorum.

Fuar hakkında anlatacaklarım bir postta bitecek gibi değil , devamı PEK YAKINDA :) :)





5 yorum:

  1. En iyisini yapmışsınız yoksa o kadar sıkıntının üzerine bir de fahiş otopark ücreti ödeyecektiniz :) TÜYAP kitap fuarı çıtasını biraz yukarı çekmeli hep aynı yerde patinaj yapıyor hissi var bende bir Franfurt Messe neden olmasın.

    YanıtlaSil
  2. Ben Düsseldorf Messe de bir fuara katıldım gerçekten devasa bir fuar alanı

    YanıtlaSil
  3. Selcen hanim candir can...

    YanıtlaSil
  4. çocuklar ne ilginç sorular soruyor değil mi ? ve ne güzel bir bakış açısı

    YanıtlaSil
  5. ben dee carpe diemden aldım büssürü. hem blog arkadaşımız buşra nebati'nin kitabı da vardı. :)

    YanıtlaSil

Yorumlarınızla zenginleşiyor blogum, Teşekkürler..