7 Kasım 2014 Cuma

Fransa - Bayonne İzlenimleri






2011 yılının Aralık ayında tam da Christmas zamanı ziyaret etmiştim bu şirin kenti. Sokaklarına dükkanlarının vitrinlerine hissedilen sakin ve huzurlu hayata bayılmıştım. Sanırım bu sakin Avrupa kentlerinde beni en çok etkileyen şey sakinlik dinginlik.. Sanki buralarda insanların hiç acelesi yok, bizim İstanbul da ise hayat sanki arkamızdan sopalı bir adam kovalar gibi akıp koşturuyor.


Bayonne, Fransa'nın güneybatısında, Akitanya bölgesindeki Pyrénées-Atlantiques ilinde kent. Nive ve Adour ırmaklarının kavuştuğu noktada, Nive'in ağzından 8 km uzakta yer alır. Vikipedi , işte böyle bir ansiklopedisel de bilgi vermek gerek arayan soran kolay bulsun diye bu güzel kenti.


Aşağıdaki fotoğraflar ılbaşı gecesi hazırlığı nedeniyle dolaştığımız kapalı bir alışveriş merkezinden başlayıp kentin sokaklarına taşıyor

Çok severim ziyaret ettiğim şehrin arka sokaklarını dolaşmayı , yerli halkın arasına karışmayı , tadını kokusunu havasını solumayı o şehrin.
Sizi Bayonne ile baş başa bırakıyorum , ilk fotoğraflar orijinal hiç oynanmamış halleri ile, en son bir tanesi benim biraz sanatsal takılmalarım üstüne com acemice denemeler :)

Bayonne ne dersin belkide çok yakında tekrar seninleyim :) :)





























2 yorum:

Yorumlarınızla zenginleşiyor blogum, Teşekkürler..